Lepoglava dobila 16 000 kuna za dva turistička projekta

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.07.2013. 19:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

U sklopu natječaja Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima kroz program unapređenja djelovanja turističkih zajednica, Lepoglava je dobila sredstva u iznosu od 7 751 kuna.

Projektom pod nazivom "Turistička signalizacija" kojeg je prijavila Turistička zajednica grada Lepoglave, izraditi će se i postaviti turistička signalizacija na dvije lokacije u Lepoglavi.

Na taj će se način podići prepoznatljivost i uočljivost turističke ponude Lepoglave. Signalizacija će biti postavljena na lepoglavskoj obilaznici tj. na glavnoj županijskoj cesti na pravcu Krapina – Varaždin.

-Time postižemo da svi putnici na tom pravcu uoče bitne informacije o turističkoj ponudi Lepoglave. Također, signalizacija bi bila prilagodljiva, tj. postoji mogućnost izmjene i prilagodbe tijekom godine različitim prigodama i događanjima u Lepoglavi – objasnila je direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak.

U sklopu programa izraditi će se temelji za signalizaciju te izraditi i postaviti metalna konstrukcija i sama signalizacija kojom će biti prikazane znamenitosti i sadržaji Lepoglave poput lepoglavske čipke, ahata, crkve BDM, pavlina, a tijekom godine sadržaj će se izmjenjivati ovisno o potrebama i prigodi.

Turistička zajednica grada Lepoglave ujedno je dobila iznos od 8 400 kuna za projekt "Unaprjeđenje e-marketinga TZ - nadogradnja web stranica " putem natječaja Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.

Ovim projektom će se riješiti nadogradnja web stranice za turističku zajednicu s podrškom za slovenski i njemački jezik. Turistička zajednica sada ima web stranicu koja je napravljena u skladu s kriterijima i preporučenim standardima HTZ-a.

Sadržaj je trenutno dostupan samo na dva jezika: hrvatski i engleski.

Realizacijom ovog projekta omogućit će se veći doseg do krajnjih korisnika tj. turista te na taj način omogućiti turistima iz susjednih zemalja sve neophodne informacije vezane za događanja i turizam u Lepoglavi i okolici, potaknuti razvoj destinacije, povećati prihod od turizma i broj noćenja tijekom cijele godine.

Komentari