vu beli zagreb grad

Lepoglavčani pred Zagrepčanima i visokim gostima najavili nastupajući 20. međunarodni festival čipke

Objavljeno: 10.09.2016. 15:34

Zadnja izmjena: 10.09.2016. 22:03

Foto: cipkarski-festival.com

Danas su u Zagrebu, na Trgu Petra Preradovića (poznatijem kao Cvjetni), Lepoglavčani pred brojnim Zagrepčankama i Zagrepčanima predstavili program 20. međunarodnog festivala čipke, koji će se održati u Lepoglavi 20. - 25. rujna. 

- Zagrebačka promocija festivala čipke u Lepoglavi vrlo je važna za njegovo predstavljanje, budući da ovdje imamo prigodu velikom broju ljudi, u neposrednom kontaktu, predstaviti našu čipku i program festivala, ali i niz drugih zanimljivosti u kulturnoj i turističkoj ponudi grada Lepoglave – istaknula je Ljubica Dubovečak, direktorica lepoglavske turističke zajednice.

Predstavljanju su nazočili i visoki gosti, kao što su veleposlanik Velike Britanije,  Andrew Stuart Dalgleish, veleposlanica Australije Susan Cox, tajnica veleposlanstva Srbije Ksenija Đukić sa suradnicima, te izaslanici Kraljevine Belgije, ovogodišnje zemlje – partnera lepoglavskog festivala čipke. Zatekli su se tu i brojni turisti, osobito oni s Dalekog istoka, koji su s velikim zanimanjem razgledali štandove s tradicijskim predmetima, slasticama, rakijom i ahatom.

No, najviše su pozornosti prolaznika ipak privukle čipkarice koje su demonstrirale umijeće izrade lepoglavske čipke.

Lijepoj atmosferi na Cvjetnom trgu pridonijeli su svojim nastupom i članovi tamburaškog sastava Lepoglavski kaj.  

Za više detalja posjetitie web stranicu Festivala.

Komentari