iz amerike u lepoglavu

eTV: Nakon što su raspametili publiku u Memphisu, naši bluzeri na primanju kod gradonačelnika

Objavljeno: 05.03.2017. 11:20

Zadnja izmjena: 05.03.2017. 11:25

Foto: Arhiva

Premda vole sebe nazivati prije svega zagorskim blues bandom, ipak je činjenica da svi dečki - osim frontmana Tomislava Golubana - dolaze iz Lepoglave. Uostalom, nedavno su i u Memphisu nastupili odjeveni u lepoglavsku narodnu nošnju.

>> VIDEO Pogledajte kako lepoglavski band praši blues na zagorskom usred Memphisa!

Čistokrvni zagorski bluzeri Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček dečki su iz lepoglavskog kraja, dok je pjevač, svirač usne harmonike i radijski voditelj Tomislav Goluban iz Zaboka. A blues pjevaju na zagorskom i to tako dobro da su zbog njih nedavno i Amerikanci naučili reći 'Zagorje'.

'Postali ste uzor'

Stoga ni ne čudi da ih je ovih dana primio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Napokon, Grad je pomogao i u pokrivanju putnih troškova za nastup u dalekom Memphisu - jer je teško zaraditi na bluesu u Hrvatskoj.

- Zahvalni smo što ste boraveći i nastupajući u nama dalekom Memphisu promovirali naš kraj. Postali ste uzor mlađim generacijama te im dali poticaj za bavljenje glazbom. - rekao im je gradonačelnik Škvarić.

A mi se ovdje podsjećamo sjajnog nastupa naših bluzera u Memphisu - koji su prije toga pobijedili na 8. Croatian Blues Challenge natjecanju u Zagrebu. Američka je publika to znala cijeniti, nadajmo se da će sličan status dečki imati i u našem kraju.

 

 

 

Komentari