uspješna godina

Lepoglavski Savjet mladih održao svoju posljednju sjednicu ove godine

Objavljeno: 30.12.2016. 08:26

Zadnja izmjena: 30.12.2016. 08:27

Foto: Grad Lepoglava

 Lepoglavski Savjet mladih je održao posljednju sjednicu ove godine, a na kojoj su članovi Savjeta raspravljali o posljednjim aktivnostima, kao i planovima za 2017. godinu.

Podnijeto je izvješće o sudjelovanju na Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih Republike Hrvatske u Karlovcu te na konferenciji "Osnaživanje mladih za političku participaciju u demokratskom životu Europe: EU pita što smo napravili" u Zagrebu. Istaknuto je kako je Savjet mladih bio zaista aktivan bio u 2016. godini i kako se na temelju pozitivnih iskustava ove godine planira nastaviti istim tempom u 2017. godini.

Osim aktivnosti usmjerenih na završavanje procesa izrade Gradskog programa za mlade, Savjet mladih grada Lepoglave kani inicirati niz sastanaka s predstavnicima lokalnih vlasti i mladih iz susjednih općina kako bi s jedne strane potaknuli osnivanje savjeta tamo gdje ih nema, a s druge strane otvorili dijalog između mladih i donosioca odluka. 

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši pritom članovima Savjeta mladih na inicijativi i pomoći prilikom izrade nove Odluke o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu stipendija studentima grada Lepoglave koja je usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. 

Komentari