STANARI ŠENOINE ULICE

Ludbrežani (opet) prosvjeduju protiv bazne stanice VIPneta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2017. 09:58

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 11:20

Foto: Mateja Rak

Već drugi puta stanovnici Šenoine ulice u Ludbregu održali su mirni prosvjed protiv bazne postaje VIPneta koja je postavljena na jednu od zgrada u njihovoj ulici.

U toj i okolnim ulicama živi oko tisuću stanovnika. Blizu je dječji vrtić i škola, a stanovnici se boje kako bi ova bazna stanica mogla ozbiljno utjecati na njihovo zdravlje. Prema njihovim riječima, za postavljanje stanice nisu ni znali sve do dana kada se jednog jutra pojavila na krovu zgrade.

- Već ovaj tjedan podići ćemo tužbu da se ova stanica ukloni i da se poništi taj ugovor prema kojem ona stoji na krovu ove zgrade.- rekao je Božo Kovačić, jedan od stanara te napominje kako potpisi za postavljanje antene nisu bili u redu.

Kako tvrde stanari okolnih zgrada, 50 posto stanara dotične zgrade na kojoj je antena, trebalo je potpisati suglasnost za njezino postavljanje, ali stanari nisu niti znali što potpisuju te da potpisi nisu skupljeni na legalan način.

Prema riječima stanara koji su bili na prosvjedu također doznajemo kako je grad Ludbreg ponudio novu lokaciju na koju se može postaviti antena.

Ipak, kako prenosi HRT, Iz VIPneta su još prije odgovorili da je telekomunikacijska oprema puštena u rad uz sva potrebna dopuštenja i suglasnosti u skladu s Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja te da je i Ministarstvo zdravlja izdalo rješenje o uporabi.

 

Komentari