sigurnost djece u prometu

Mali polaznici dječjeg vrtića u Varaždinskim Toplicama sudjelovali u korisnoj radionici

Objavljeno: 21.10.2016. 16:45

Foto: dječji vrtić Čarobno ogledalce

Za male polaznike dječjeg vrtića Čarobno ogledalce u Varaždinskim Toplicama organizirana je radionica na temu "Sigurnost u prometu djece predškolske dobi" s ciljem poticanja razvoja opće prometne kulture i pripremanja za samostalno i sigurno djelovanje u prometu bilo kao pješaka ili kao putnika u vozilu.

Radionica je provedena u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Novi Marof, a djeca su se tijekom radionice imala prilike upoznati s opremom policijskog djelatnika, uniformom, prometnim znakom „ Stop“, policijskim vozilom te svjetlosnom i zvučnom signalizacijom na njemu.

Organizaciju ovakve edukativne i korisne radionice potaknula je činjenica što su djeca predškolske dobi upravo zbog nedostatka životnog i prometnog prosuđivanja često žrtve prometnih nesreća.

Naime, dječje sposobnosti predviđanja, prosuđivanja i odlučivanja su nedovoljno razvijene da bi mogla shvatiti opasnosti u prometu i adekvatno reagirati u određenoj situaciji. Zato su se za male polaznike ove radionice kroz razne igre ponovili poželjni oblici ponašanja u izvanrednim situacijama, za slučaj da se izgube, za slučaj lopova u kući, požara i kako kontaktirati adekvatnu pomoć.

 


 

 

Komentari