Marko Pavičić ima najljepši balkon u Domu za starije i nemoćne Varaždin

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 13.07.2013. 14:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger

Korisnici varaždinskog Doma za starije i nemoćne osobe ove su godine ponovo pokazali kako se uz malo mašte i truda svaki balkon može preurediti u cvjetnu oazu, a umirovljenicima koji su svoj intiman cvjetni kutak, po ocjeni stručnog žirija najljepše uredili, dodijeljene su i nagrade sponzora tradicionalnog izbora „Najljepšeg balkona“.

 Uz tvrtke Parkovi d.o.o., Lantana d.o.o, cvjećarnicu „Iris“ iz Varaždina te Varaždinske vijesti, ove godine manifestaciju je podržao i Varaždinski tjednik.

-Ponosni smo da je naša ustanova prije 34 godine prva na području Varaždinske županije provela ocjenjivanje uređenosti okoliša i balkona. Iako kriza nije mimoišla naše korisnike, oni uvijek pronađu način da po vlastitom odabiru kupe sadnice i ukrase svoje balkone – naglasila je V. Oreški.

Stručna komisija nije imala nimalo laganu zadaću jer su svi učesnici natjecanja zavrijedili nagrade. Na kraju programa, Marija Steyskal je ispred članova komisije proglasila ovogodišnje pobjednike koji su za nagradu primili lončanice te pretplate na Varaždinski tjednik i Varaždinske vijesti. Inače, pobjednik ovogodišnjeg izbora za „Najljepši balkon“ je Marko Pavičić, drugo mjesto pripalo je Štefici Banfić, a treću nagradu osvojila je Katarina Jovan. Korisniku Doma za starije Stjepanu Petricu pripalo je četvrto mjesto, a peto Katarini Hladika. Utješne nagrade – viseće cvjetne korpe s prekrasnim pelargonijama, krasit će balkone Ludmile Detić, Milice Palinić, Danice Leskovar, Đurđice Cerovečki i Dragutina Božaka.

Preneseno iz Varaždinskog tjednika od 8.srpnja.

Komentari