Svečana sjednica uz Dan Općine

U Maruševcu Topolnjak, Fišer, Bono Šagi..., načelnik najavio sportsko-rekreativni centar "Iva"

Objavljeno: 22.04.2016. 19:43

Zadnja izmjena: 23.04.2016. 19:02

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Blagdan Svetog Jurja za Maruševčane znači samo jedno – Dan Općine Maruševec, a uoči sutrašnjeg obilježavanja praznika Općine, danas je održana Svečana sjednice na kojoj je žitelje Maruševca, općinske dužnosnike i brojne uzvanike pozdravio načelnik Ivan Šagi.

- Slavljenje Svetog Jurja u Maruševcu je tradicija, našim mještanima i gostima danas želimo prikazati u što su utrošena sredstva, kakve su nam namjere i kakve imamo planove - rekao je Šagi, posebno istaknuvši da je Općina ulagala u udruge i mlade, od beba do studenata, za što su utrošena značajna sredstva.

- Bez obzira na pomanjkanje sredstava zbog poreza na dohodak koji nam je u prošloj godini smanjio prihode za 627 tisuća kuna, smanjena sredstva neće utjecati na planirane projekte. Pripremamo projekte za fondove i time pokušavamo nadoknaditi ono što gubimo na domaćem terenu - naglasio je Šagi, a napitanje novinara o gospodarskoj zoni, priznao da su radovi trebalo završiti prošle godine, međutim "s izvođačima su imali vremenskih tjesnaca".

Sportsko-rekreativni centar "Iva"

Od projekata koje Šagi planira financirati pomoću fondova istaknuo je sportsko-rekreativni centar "Iva" u Donjem Ladanju i uključenje u zaštitu okoliša, zbog čega je najavio i dolazak zamjenika ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šiljega.

- Smanjena financijska sredstva nisu utjecala na prekid realizacije nekih projekata. Osam milijuna kuna, s koliko raspolaže Općina, biti ćedovoljni za sve planirane projekte. Međutim, smanjena financijska sredstva ne mogu pratiti razvoj Općine - zaključio je Šagi u kontekstu općenite važnosti fondova za općinu.

Današnjoj svečanosti su, pak, između ostalih nazočili saborski zastupnik Anđelko Stričak, fra Bono Zvonimir Šagi, bio je tu i Ernest Fišer, Ivan Topolnjak, načelnik Sračinca Božidar Noveselec, načelnik Donje Voće Krunoslav Jurgec, predsjednica županijske skupštine Dubravka Biberdžić, kao i brojni drugi...

Povorka Jure Zelenog

Za sve žitelje Maruševca i njihove goste organiziran je s druge strane bogat program, koji je započeo još u utorak, a nastavlja se danas 15. Danima folklora Maruštevec, sutra Kupom Općine Maruševec u malom nogometu, te u nedjelju zasigurno mnogima najviše zanimljivom dijelu programa - povorkom Jure Zelenog. U subotu 30. travnja program završava turnirom Streljačkog kluba "Metalac" Donje Ladanje, a organizatori su uvjereni kako će svatko pronaći nešto za sebe.

 

Komentari