street art

MASTER PEACE Ludbreško oslikavanje zida sudjeluje u ujedinjavanju 5 kontinenata

Objavljeno: 15.06.2017. 15:59

Zadnja izmjena: 15.06.2017. 15:59

Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN) u suradnji s Kulturnom udrugom mladih „Centar Scena“ i ove godine organizira glazbeno kulturno umjetnički festival mladih „Idemo otok“. U sklopu festivala će se od 19. do 23. lipnja, održati i projekt MasterPeace Street Art - Walls of connection (Zidovi spajanja).

Tih dana će mladi umjetnici i članovi udruge oslikati zid u samom centru Ludbrega, te će se kroz kreativnost i umjetost povezati sa ostalim zidovima diljem svijeta.

- Udruga LUMEN je već 5 godina dio velike obitelji MasterPeacea - umjetnošću i glazbom za mir u svijetu koja objedinjuje više od 100 organizacija u 80-ak zemalja. Oslikavanje zidova se paralelno dešava tijekom lipnja preko stotinjak zidova na 5 kontinenata, tako da će se ludbreški zid naći u društvu s Mexico Cityem, Jeruzalemom, Kairom, Nairobijem, Mostarom i još brojnim drugim gradovima u kojima je želja kroz umjetnost ujediniti i pomiriti mlade. - rekao je Igor Dobec koordinator projekta.

Ljepše i ugodnije mjesto za život

Ovo je treći takav projekt u Ludbregu, a oslikavanje će voditi magistar slikarstva i profesor likovne kulture Maja Mezga, te grafički dizajner i predsjednica Udruge Lumen Andreja Cindori uz brojne mlade volontere.

-Ovaj događaj tj. Street art koji smo već ranije započeli, nastavljamo i ove godine jer smo uvidjeli potencijal, želimo pridonjeti našem gradu, a i puno znači za Udrugu Lumen. Cilj nam je zabaviti se radeći ono što volimo, a ujedno stvaramo i nova prijateljstva diljem svijeta. - kaže Andreja Cindori, predsjednica Udruge Lumen.

Ove godine je tvrtka Akzo-Nobel u suradnji s MasterPeaceom donirala boje za sve zidove u svim državama, u vrijednosti većoj od milijun kuna. Također i ove godine je pokrovitelj Grad Ludbreg, a najveća nagrada svima će biti ljepše i ugodnije mjesto za život. Organizacija MasterPeace je i dobitnik nagrada Ujedinjenih naroda i Luksemburške nagrade za promicanje mira u svijetu.

 

Komentari