Medicinskoj školi Varaždin preko Commenius programa 22.500 eura

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.07.2013. 08:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je prijavu Medicinske škole Varaždin za projekt Comenius Multilateralnog partnerstva te joj dodijelila financijsku potporu, a novčana sredstva, u iznosu od dvadeset dvije i pol tisuće eura, bit će utrošena za ostvarivanje najmanje dvadeset i četiri mobilnosti u sklopu programa.

Formalnu valjanost prijave Medicinske škole provjerili su ocjenjivači Agencije za mobilnost i programe EU, dok su kvalitetu prijave partnerstva ocijenila dva ocjenjivača Nacionalne agencije koordinatora. Srednja ocjena dva ocjenjivača unesena je u bazu podataka Europske komisije.

Ujedno, EK je sastavila europsku rang ljestvicu svih projekata partnerstva, i to prema dobivenim bodovima i dostupnim budžetima nacionalnih agencija koje su zaprimile europsku ljestvicu, kao i nacionalnu ljestvicu s partnerstvima u kojima sudjeluju ustanove dotične države. Temeljem rezultata ljestvice izvršena je odluka o dodijeli financijske potpore.

Inače, Program za cjeloživotno učenje sastoji se od četiri sektorska potprograma (predškolski odgoj i školsko obrazovanje, visokoškolsko obrazovanje, strukovno obrazovanje i osposobljavanje te obrazovanje odraslih) te dva komplementarna programa.

Njegov je cilj stvaranje naprednog društva znanja, održivog ekonomskog razvoja, veći broj kvalitetnih poslova te jaču društvenu koheziju u Europskoj uniji.

U programu sudjeluju države članice Europske unije, države članice EFTA-e (Island, Norveška i Lichtenstein) te Turska, kao država kandidatkinja.

Komentari