priznanje našoj čipki

Međunarodni festival čipke u Lepoglavi postao dio Europske zajednice festivala

Objavljeno: 21.04.2017. 10:09

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 10:12

Veliko priznanje Festivalu lepoglavske čipke došlo je od strane Europske asocijacije festivala (EFA) čija oznaka u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Od sad će i naš festival nositi oznaku "Remarkable festival".

Time je Međunarodni festival čipke u Lepoglavi postao dio EFFE zajednice festivala. Čine je festivali koji se ističu po umjetničkoj kvaliteti i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. U obrazloženju odluke stoji kako ovaj izvrstan festival ima međunarodnu dimenziju kako se i očekuje jer je čipkarstvo prošireno po cijelom svijetu. Isto tako ističe se da Festival omogućava dijeljenje znanja i iskustava, širenja tolerancije i dijaloga između kultura.

- To što je Međunarodni festival čipke postao dio EFFE zajednice festivala potvrda je njegove vrijednosti koja je stigla s razine Europske unije. Time je naš festival dobio "na težini". - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić. Zahvaljujući dobivenoj oznaci Međunarodni festival čipke bit će istaknut i na web stranici EFFE. Na kraju podsjetimo da je Europska asocijacija festivala ovih dana priznanje dodijelila i Varaždinskim baroknim večerima.

>> Varaždinske barokne večeri postale su dijelom Europske zajednice festivala

Komentari