tri dana vrhunske glazbe

Međunarodni gitaristički festival - "Flying guitars festival" u Varaždinu

Objavljeno: 25.09.2016. 10:00

Foto: varazdin.hr

Izvor: varazdin.hr

U razdoblju od 6. do 9. listopada u Varaždinu će se po prvi put održavati međunarodni gitaristički festival pod nazivom "Festival letećih gitara - Flying guitars festival".

Festival će okupiti neka od najuglednijih gitarističkih svjetskih imena poput škotskog blues benda King King, inače višestrukog dobitnika Brittish Blues Awardsa, gitarista Iana Melrosea, dobitnika Grammyija, gitarističku i producentsku legendu BJ Colea i mnoge druge.

Festival će započeti u četvrtak, 6. listopada, otvaranjem izložbe rock fotografija umjetnika Alana Messera i rock memorabilija iz privatne zbirke Voje Šindovića, urednika legendarnog "Đuboksa". Izložba će biti postavljena u Županijskoj palači u Varaždinu, dok će se Festival održavati u varaždinskom HNK-u. 

Uz glazbeni program, na rasporedu će biti i zanimljive interaktivne radionice na kojima će gitaristi posjetiteljima predavati umijeće sviranja gitare. Radionice će biti besplatne, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na [email protected].

Festival letećih gitara jedinstven je u Europi, a održavati će se u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, izvršnoj organizaciji udruge Muzički vremeplov i suorganizaciji HNK Varaždin te pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Komentari