slika o sebi

Mlada varaždinska umjetnica Iva Šarić dobitnica je nagrade za svoje jedinstvene autoportrete

Objavljeno: 16.09.2017. 15:50

Zadnja izmjena: 16.09.2017. 15:54

Na 4. trijenale autoportreta u Samoboru ove se godine prijavilo čak 190 autora - a žiri je odabrao radove njih 75. Time postaje jasno koliki je uspjeh ostvarila mlada varaždinska umjetnica Iva Šarić koja je dobila nagradu trijenala.

Prema već utvrđenim pravilima, nagrađeno je dvoje umjetnika koji će 2018. i 2019. imati samostalnu izložbu u organizaciji Galerije Prica Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru. Drugi dobitnik nagrade je zagrebački umjetnik Vjeran Čengić.

- Ja bih nagradila minimalno 15 autora, ali obzirom da bismo time popunili godišnji program Galerije Prica za naredne dvije godine, morali smo poštivati pravila i nagraditi samo dvoje. Bilo je zaista izvrsnih radova i čestitam svim sudionicima ovogodišnjeg trijenala autoportreta. Bio je užitak i zadovoljstvo surađivati s vama. - izjavila je Sonja Švec Španjol, organizatorica trijenala. Izložba je privukla i pozornost nacionalnih medija, pa je naša Iva već dala intervju tjedniku Nacional. Ivini radovi samo potvrđuju i osnovnu nit vodilju ove izložbe da umjetnik kroz autoportret izlaže pojam o sebi.

Komentari