Msgr. Josip Mrzljak bio u pastoralnom pohodu župi Ivanec

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.05.2013. 16:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U sklopu cjelodnevnog pastirskog pohoda župi Ivanec, varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak u četvrtak se, 16. svibnja, susreo s gradskim čelnicima Ivanca.

U pratnji svog tajnika vlč. Marka Štefanca i ivanečkog župnika vlč. Zorana Gložinića, biskup je sa svojim domaćinima razgovarao o nizu tema.

Među ostalim, dotaknuto je i pitanje gradnje buduće brze ceste Varaždin-Ivanec-Đurmanec, ali i uređenja ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca, gradnje vrtića u Radovanu i adaptacije ivanečkog vrtića, ali i uređenja ivanečkog i ostalih gradskih groblja.

Susret bi vjerojatno bio i produžen da biskupa Mrzljaka nije očekivao još cijeli niz radnih posjeta. Naime, u svom pastoralnom pohodu on je potom boravio u Srednjoj i u Osnovnoj školi u Ivancu, posjetio je Drvodjelac, bio je u pohodu obitelji sjemeništarca, a u poslijepodnevnim satima u župnoj crkvi se susreo s krizmanicima.

Pohod župi Ivanec počeo je u prijepodnevnim satima molitvom u crkvi Sv. Marije Magdalene i molitvom na grobovima pokojnih svećenika na groblju u Ivancu, a onda je posjetio i Odgojni dom Pahinsko, gdje se susreo s odgojiteljima i štićenicima.

Izvor: ivanec.hr

Komentari