varaždinska legenda

FOTO: Na današnji dan poginuo je neprežaljeni Đelac - izaslanstvo NK Varaždina položilo vijenac

Objavljeno: 20.07.2017. 14:53

Zadnja izmjena: 20.07.2017. 15:39

Foto: NK Varaždin

Prije 16 godina na današnji dan smrtno je stradao Anđelko Herjavec u prometnoj nesreći kod Posedarja, povodom čega su se danas na njegovom grobu u Varaždinu okupili Stjepan Cvek Ciba, Nikola Šafarić, Zoran Kastel i Luka Jagačić iz NK Varaždina.

Za mnoge neprežaljeni Đelac otišao je prerano sa svega 43 godine života, a koban je bio zavoj kod Posedarja i pretjecanje na nepreglednom mjestu, a neki smatraju i „ludost“ za nogometom. Naime Herjavec je, kao što je poznato, žurio iz svoje vikendice na Pagu na skupštinu Nogometnog saveza, od čega su ga večer prije mnogi odgovarali.

U njegovo vrijeme Varteks je bio nogometno čudo sa šampionskom momčadi. Neki pretpostavljaju da bi već u toj sezoni (2001./2002.), kada je Đelac poginuo, osvojio i mjesto prvaka Hrvatske. No život Herjavca nije bio vezan samo uz nogomet, nego i tvornicu „Varteks“ prema kojoj je klub dobio ime, a svi se slažu da su to bila neka druga – neusporedivo bolja vremena, koja kao da su ovaj grad napustila zajedno s karizmatičnim Đelacom.

Komentari