Program tekućeg održavanja

Na području Lepoglave u tijeku radovi na komunalnoj infrastrukturi

Objavljeno: 27.07.2016. 09:03

Zadnja izmjena: 27.07.2016. 09:15

Foto: Grad Lepoglava

Od travnja na području grada Lepoglave traju radovi u okviru gradskog Programa tekućeg održavanja komunalne infrastrukture. Radovi se izvode u dogovoru sa svim gradskim mjesnim odborima i prema njihovim zahtjevima, a uglavnom je riječ o uređenju nerazvrstanih lokalnih prometnica proširivanjem, šljunjčanjem i uređenjem cestovnog pojasa te uređenju odvodnih kanala i javnih površina.

Posljednji radovi izvedeni su na području višnjičkih mjesnih odbora Gornja Višnjica i Viletinec – Vulišinec, pri čemu nešto opsežniji u naselju Vulišinec, gdje je uz lokalnu prometnicu zacijevljen odvodni kanal.

– Grad Lepoglava posljednjih nekoliko mjeseci kontinuirano provodi Program tekućeg održavanja komunalne infrastrukture. Uređuju se javne površine i lokalna cestovna infrastruktura. Uređenjem lokalnih cesta građanima omogućujemo nesmetan dolazak do njihovih parcela i njihovo korištenje. Radove uvelike diktiraju financijske mogućnosti Grada, pri čemu veliki problem predstavlja slabije punjenje proračuna kao posljedica promjena zakona o brdsko-planinskom području, što je uzrokovalo gubitak dijela proračunskih prihoda. – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, dodavši da se sredstva pritom nisu planirala namaknuti podizanjem iznosa komunalne naknade budući da bi to dodatno financijski opteretilo građane.

Komentari