Velika uskrsna potraga

Na Starom gradu 50-tak razigranih mališana maskiranih u zečiće tražilo skrivenu pisanicu

Objavljeno: 24.03.2016. 18:04

Zadnja izmjena: 24.03.2016. 18:09

Foto: Josip Novak

Pedesetak razigranih mališana maskiranih u zečiće iz Varaždina i okolnih mjesta, danas je preplavilo bedeme i opkope Starog grada nakon što je počela još jedna potraga za dobro skrivenom pisanicom...

Klinci i klinceze tako su u četvrtak sudjelovali u još jednom izdanju zabavne i edukativne igre “Zako traži pisanicu“ koje svake godine uoči blagdana Uskrsa organizira varaždinsko Društvo Naša djeca.

Unatoč prohladnom vremenu dobrog raspoloženja mališanima nije nedostajalo, baš kao ni njihovim djedovima, bakama ili roditeljima u čijoj pratnji su stigli do Starog grada.

Veliku pisanicu nije bilo lako pronaći jer bila je vješto skrivena, otkrila nam je Elena Košić, jedna od dvije ovogodišnje nalaznice koje su imenjakinje.

- Morale smo zavirivati u grmlje i pažljivo pretraživati travu. u potrazi za skrivenom velikom pisanicom. Zato je sve dugo trajalo i pronašle smo je ispred ulaza u utvrdu – rekla je osmogodišnja Varaždinka koje je s prijateljicom podijelila slatku nagradu.

Naime, mališani koji pronađu skrivenu pisanicu svake godine na poklon dobe veliki paket slatkiša. Lani je težio čak 15 kilograma i za takvu nagradu se isplati krenuti u potragu za pisanicom.

Kako je to sve skupa izgledalo na Starom gradu i Stančićevom trgu pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari