u školi u gornjem ladanju

Načelnik Kostanjevac pozdravio učenike na svečanosti početka školske godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.09.2017. 13:44

Zadnja izmjena: 04.09.2017. 13:44

Danas je za učenike osnovnih i srednjih škola službeno započela nova školska godina 2017/2018. Tim povodom je na prigodnoj svečanosti u Područnoj školi u Gornjem Ladanju bilo vrlo veselo i živo jer su stariji učenici pripremili splet pjesmica i igrokaza za učenike 1. razreda kako bi im uljepšali polazak u školu.

Uz v.d. ravnateljicu Osnovne škole Mirjanu Jambriško, priredbi je prisustvovao i načelnik Općine Marijan Kostanjevac. Načelnik je poželio puno uspjeha svim polaznicima škole, osobito malim prvašićima koji danas sjedanjem u školske klupe okreću novu stranicu u svom životu, svim profesorima i učiteljima kao i svim ostalim djelatnicima škole zamolivši ih da kao i do sada revno vode brigu i podučavaju sve naše učenike.

Između ostalog, zamolio je i prisutne roditelje za strpljenje zbog radova koji se izvode na županijskoj cesti odnosno ulici Bana Jelačića u Gornjem Ladanju, naglašavajući kako će sigurnosni uvjeti za djecu biti daleko bolji po dovršetku radova.

Kako su poručili iz Općine, i ove su godine pomogli u financijskom rasterećenju roditelja nabavivši za svakog učenika potrebne radne bilježnice za što će iz općinskog proračuna biti osigurano cca 120.000,00 kuna. Roditeljima učenika srednjih škola Općina će pomoći subvencioniranjem mjesečne autobusne karte sa 30,00 kuna tako da će trošak za roditelje ostati 70,00 kn.

Komentari