Najavljen početak radova na podizanju energetske učinkovitosti škola

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.07.2013. 18:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Danas se u Županijskoj palači održao radni sastanak kojem su, uz županijske dužnosnike, prisustvovali ravnatelji četrnaest škola čiji je osnivač Varaždinska županija, a kojima su dodijeljena financijska sredstva Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Riječ je o ukupnom iznosu od osam milijuna i dvjesto tisuća kuna, a taj iznos bit će utrošen na povećanje energetske učinkovitosti unutarnje rasvjete zamjenom postojeće rasvjete LED rasvjetom, vanjske stolarije i ugradnjom sustava dizalica topline.

Zamjenik župana Alen Kišić osvrnuo se na odluku Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša i podsjetio kako se na natječaj prijavilo ukupno četrnaest škola, a ukupni ukupno će se u projekt uložiti osam milijuna i dvjesto trideset sedam tisuća kuna.

-Fond će participirati s iznosom od tri i pol milijuna kuna, dok će Varaždinska županija uložiti četiri milijuna osamsto tisuća kuna - kazao je Kišić te nadodao da će se projekt protezati na dvije proračunske godine.

Tako će se postojeća unutarnja rasvjeta zamijeniti LED rasvjetom u dvanaest osnovnih škola, i to u Svibovcu, Ljubešćici, Novom Marofu, Martijancu, Visokom, Bisagu, Jalžabetu, Varaždinskim Toplicama, Cestici, Brezničkom Humu, Podrutama i Ludbregu. U Prvoj gimnaziji Varaždin izvršit će se zamjena vanjske stolarije, a u Osnovnoj školi „Ante Starčevića“ u Lepoglavi ugradit će se sustav dizalica topline.

Dovršetak radova planiran je u tri etape; zamjena rasvjete u OŠ Bisag, OŠ Martijanec, OŠ Svibovec, OŠ Podrute, OŠ Visoko dovršit će se do 20. prosinca ove godine, dok će se nova rasvjeta u OŠ Breznički Hum, OŠ Cestica, OŠ Jalžabet, OŠ Ludbreg, OŠ Ljubešćica, OŠ Novi Marof i OŠ Varaždinske Toplice ugraditi do 31. ožujka 2014. Dovršetak radova u OŠ „Ante Starčević“ u Lepoglavi i Prvoj gimnaziji Varaždin očekuje se 31. srpnja 2014.

Radnom sastanku prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr. sc. Miroslav Huđek.

Komentari