FOTO

Nakon fašničke presude u Ivancu završilo karnevalsko ludilo

Objavljeno: 31.01.2016. 18:31

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 18:13

Uz neizbježnu halabuku, larmanje i norije maškare su u Ivancu danas proglasile  svoju Fašničku Republiku. Središnji program odvijao se na gradskoj špici prepunoj veselih i maštovito kostimiranih sudionika karnevala...

Nedjelja je u Ivancu bila rezervirana za ludu maškaranu zabavu i nakon što je još jednom otkriven krivac za sve nedaće koje su njegove stanovnike pogodile u zadnjih godinu dana, sve je po ustaljenom ceremonijalu završilo spaljivanjem Fašnika.

U ovom gradu na zapadu varaždinske županije danas je zavladala tradicija i prštala radost na sve strane. Tmurno vrijeme nikome nije smetalo jer događalo se nešto što su mali i veliki fašničari s  nestrpljenjem očekivali punih godinu dana. Raspjevani i rasplesani, ponosno su predstavili svoje maštovite maske krećući se u povorci sastavljenoj od dvadesetak maskiranih grupa.

Tradicionalni Ivonjski fašnik kojim su dominirali kurenti, kauboji, štriki, pingvini... održan je organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska, uz pokroviteljstvo Grada Ivanca i Turističke zajednice.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija Siniše Sovića:

Komentari