Naš orač nastupio na Državnom natjecanju orača u Donjim Andrijevcima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.09.2013. 20:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Nakon dobrog plasmana na županijskom natjecanju orača natjecatelj Dario Pocedulić  stekao je pravo sudjelovanja na 11. državnom natjecanju, koje je održano 31. kolovoza u Donjim Andrijevcima – Brodsko-posavska županija.

Natjecanje je započelo prijavom natjecatelja, pripremom strojeva, izvlačenjem startnih brojeva i upoznavanjem sa pravilnikom natjecanja.

Svečanom otvorenju nazočni su bili gosti iz Ministarstva poljoprivrede i predstavnici županija i gradova, uz podršku zainteresirane mnogobrojne publike i kulturno umjetničkih sadržaja. Osim sajma poljoprivredne mehanizacije predstavile su se i brojne županije i udruge sa svojim proizvodima. Uz pozdravne riječi natjecanje je otvoreno uz bogat kulturno umjetnički program i zvuke tamburice  koje su odzvanjale širokim slavonskim ravnicama. Natjecatelji su imali zadatak u određenom vremenu i prema utvrđenom pravilniku izorati svoju parcelu. Uz stalno praćenje ocjenjivačke komisije zadatak je bio prilično zahtjevan za sve natjecatelje.

Natjecatelj Dario Pocedulić koji je prvi puta sudjelovao na državnom natjecanju,  pokazao je veliku spretnost i preciznost u obavljenom zadatku, iako su ostali natjecatelji bili u prednosti zbog natjecateljskog pluga koji im je donirala županija. Naš natjecatelj je imao maksimalnu podršku svojih članova udruge koji su ga došli pratiti u Donje Andrijevce.

Uz ugodno druženje dočekano je proglašenje pobjednika i podjela priznanja. Od ukupno 27 natjecatelja Dario Pocedulić se plasirao na 12. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka.

Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka ostvario je Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok se u kategoriji ravnjaka na prvo mjesto plasirao Željko Šebalj iz Virovitičko-podravske županije. Oba natjecatelja  sudjelovati će na svjetskom natjecanju orača 2014. godine u Francuskoj.

Svi članovi udruge  zahvalili se sponzorima iz naše županije koji su financijski pomogli ovu manifestaciju: Varaždinska županija, Grad Varaždin, Udruženje obrtnika varaždinske županije, Kos transporti i vozaču Vincek Robertu, poljoprivrednim proizvođačima i članovima udruge.

Komentari