održana u villachu

FOTO: Naši vatrogasci uspješni na olimpijadi u Austriji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2017. 13:27

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 13:27

U organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi od 9. do 16. srpnja 2017. godine u austrijskom gradu Villachu održano je XVI. međunarodno natjecanje vatrogasaca i XXI. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži (popularno zvana "Vatrogasna olimpijada").

Proglašenje rezultata natjecanja održalo se u subotu navečer pred velikim brojem gledatelja na stadionu Lind. Odlične rezultate postigla su hrvatska odjeljenja u profesionalnim kategorijama i žene A, a u najjačoj kategoriji sva hrvatska odjeljenja završila su u zlatu.

Zlatne medalje su u Hrvatsku donijele ekipe Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, dobrovoljnih vatrogasnih društava Kašina, Ribnica, Andrilovec, Razljev, Paukovec, Mladost Kaštel Sućurac, Turnašica i Spačva Vinkovci.

Srebrne medalje osvojile su ekipe Vatrogasne postrojbe Ivanić Grada, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec i Desno Trebarjevo.

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu je na ovoj tradicionalnoj vatrogasnoj manifestaciji, koja se održava svake četvrte godine u srpnju, predstavljalo izaslanstvo od 186 članova, a ukupno je na natjecanju sudjelovalo 2.550 natjecatelja i 550 pripadnika pratećeg osoblja iz 27 nacija. Domaćin natjecanja, uz grad Villach, bila je Vatrogasna zajednica pokrajine Koruška.

U sklopu "Vatrogasne olimpijade" održani su Izvršni odbor i Skupština CTIF-a, te nekoliko odbora CTIF-a, a u događaje vrijedne isticanja svakako treba ubrojiti logorsku olimpijadu vatrogasne mladeži, izložbu vatrogasne opreme te prijeme vatrogasnih sudaca i izaslanstava.

Komentari