Herjavec smijenjen s mjesta tajnika Udruge prvoligaša

Objavljeno: 15.02.2011. 06:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Nevenko Herjavec više nije tajnik Udruge prvoligaša, a smijenjen je većinom glasova. Novi tajnik je Neven Šprajcer iz Karlovca.

Zbog prekršenja ovlasti tajnika Udruge prvoligaša, s te je funkcije smijenjen dosadašnji tajnik Nevenko Herjavec. Umjesto Herjavca, zbog normalnog funkcioniranja Udruge, a do raspisivanja javnog natječaja, ovu će funkciju do daljnjega obavljati Karlovčanin Neven Šprajcer.

Na prijedlog predsjednka Udruge prvoligaša, Roberta Markulina, glasovalo se o Herjavčevoj smjeni i rezultat je bio 9:4. Za smjenu su glasovali Dinamo, Lokomotiva, Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Inter, Slaven Belupo, Split, Istra i Osijek, protiv su digli ruke predstavnici Hajduka, Zadra, Šibenika i Cibalije, Varaždin i Karlovac su bili suzdržani, a predstavnik Rijeke nije došao....

- Smijenili su me zato jer sam obavijestio medije o rezultatima 40. sjednice, zamjereno mi je da sam navodno bio na suprotnoj strani, na Šimčevoj, a ne na Markovićevoj. A prvi koji nje stao na nečiju stranu bio je Markulin! Imam ugovor s Udrugom do 2013. godine, vidjet ćemo kakav će mi prijedlog dati udruga o raskidu ugovor - rekao je Herjavec.

- Ovo je klasična osveta! Za Herjavca je napravljen ražanj odavno, smijenili su ga zato jer je navodno stao na stranu Igora Štimca! A ja sam očekivao Markulinovu ostavku, jer je od prvog dana na Markovićevoj strani. Sve dok će se ovako glasovati, dok će presuđivati jedan glas, bit će podjela u hrvatskom nogometu i ne možemo očekivati ništa dobroga. Nadao sam se novom početku u odnosima, zajedničkom oprostu svih pogrešaka, bila je ovo idealna prilika. Ali, dogodilo se suprotno. U nedjelju je na rasporedu izvanredna Skupština HNS-a i može se dogoditi da opet jedan glas presudi pa da Marković mora otići - najavio je nastavak nogometne bure Reno Sinovčić, vanjski suradnik(!?) Zadra.

Razgovaralo se i o kalendaru i sustavu natjecanju, sezona 2011./12. počet će sedam dana kasnije, 23. srpnja. Svi su klubovi nezadovoljni dosadašnjim kalendarom i sustavom, u kojem hladni pogon "caruje" čak 151 dan! Recimo, od 4. prosinca, pa do 23. srpnja, naši klubovi igraju samo 12 utakmica i to je postalo financijski neizdrživo.

- U ovoj situaciji nema pobjednika i poraženog, moramo naći zajednički jezik za budućnost, kaže Markulin, a Robert Špehar je dodao: - O ovim, ozbiljnim problemima, pronašli smo zajednički jezik i stvarno je ovo bila konsktruktivna sjednica, svi smo svjesni težine situacije i opasnosti gašeja klubova - kaže Špehar.



Komentari