Kakav će se to NK Varaždin sljedeće sezone natjecati u Trećoj ligi?

Objavljeno: 29.06.2012. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Komisija za natjecanje HNS-a u četvrtak je odlučila da će NK Varaždin- Škola nogometa Varaždin od iduće sezone igrati u 3.HNL Sjever. Plod je to dvomjesečnog rada čelnika novoosnovanog kluba no pravi posao tek sada počinje jer čelnici kluba morat će se uhvati u koštac s organizacijom novog kluba, izvorima financiranja te rosterom igrača za Treću ligu..

NK Varaždin - ŠN NK Varaždin dobio je mjesto u Trećoj ligi temeljem Pravilnika za natjecanja HNS-a koji savezu daje za pravo da donese izvanredne odluke ako su one u interesu hrvatskog nogometa. 

Kako bi omogućili varaždinskom klubu nastup u trećem razredu hrvatskog nogometa i mogućnost bržeg povratka u prvoligaško društvo, HNS je "u interesu hrvatskog nogometa" povećao broj klubova koji će se sljedeće sezone natjecati u 3. HNL Sjever sa 16 na 18 i jedno mjesto ustupio varaždinskom klubu. 

Nekadašnji varaždinski prvoligaš dobio je tako priliku za novi početak u ipak nešto boljim uvjetima nego što se očekivalo, jer da nije riječ o uglednom hrvatskom nogometnom klubu najvjerojatnije bio izbačen u zadnji rang natjecanja, ali pravi posao za novosnovani klub tek sada počinje. 

Otvoreno je nekoliko važnih pitanja, a prvo i najvažnije je kako će klub biti organiziran i koji će biti izvori financiranja novopečenog trećeligaša. 

Razgovorom s ljudima povezanima s ostalim trećeligašima s područja županije ustanovili smo da će za funkcioniranje ambicioznog trećeligaša trebati oko 800 tisuća kuna. 

Skupiti taj novac bit će malo teži zadatak nego što se na prvi pogled čini jer predsjednik NK Varaždina- Škole nogometa NK Varaždin Zoran Vidović istaknuo je da za sada klub nema ni jednog sponzora, a sezona se već bliži. 

- Za sada nema još nikog od privrednika, no imamo podršku Grada. Doći će do sastanka s određenim gospodarstvenicima i vjerujem da se ubuduće neće bježati od sponzorstva - rekao nam je Vidović.

Sljedeće pitanje koje nam se postavlja je pitanje igračkog kadra koji će braniti boje novopečenog trećeligaša.

Kao što smo već pisali, novonastali klub  "pro forme" je registrao 15 igrača, a među registriranima su samo dvojica ozbiljnije bavili nogometom (Domagoj i Hrvoje Ivanković), dok su ostali uglavnom prijatelji novih čelnika kluba i malonogometna ekipa kojoj je najveći domet do sada bio "hakl na Partizanu".

Za novi NK Varaždin trebali bi igrati preostali igrači iz NK Varaždina te nekoliko juniora i kadeta NK Varaždina pojačani sa nekoliko iskusnijih igrača.

- Koncentrirat ćemo se na igrače iz Škole nogometa, juniore i kadete uz nekoliko iskusnijih igrača te igrača koji su nekad bili u podmlatku, a još su relativno mladi i perspektivni. U ovom trenutku nemamo mogućnost dovođenja skupljih igrača jer bi se onda vratili na staro - ističe predsjednik NK Varaždin- Škole nogometa.

3. HNL Sjever nije "mačji kašalj" i u njoj se natječe pet ekipa koje su vrlo kvalitetne za taj rang i nogomet shvaćaju vrlo ozbiljno pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se izlazni juniori i kadeti pojačani s nekoliko iskusnih igrača provesti u prvoj sezone 3. HNL Sjever.

- Sam rang natjecanja je dosta zahtjevan i neće se postavljati uvjeti da se prve sezone mora ući u drugu ligu ako kadar i financije to neće dozvoljavati. Bolje da se stvore financijski i kadrovski uvjeti te da se, ako bude potrebno, jednu sezonu ostane u trećoj ligi nego da se vratimo na staro - napomenuo je Vidović.

Vidović je istaknuo da će novopečeni klub najvjerojatnije igrati na stadion NK Varteksa radi zadražavanja tradicije.

Ono što nam je za sad poznato je da će se ovog vikenda odlučiti o trenerskom tandemu koji će voditi novi klub u Trećoj ligi. Direktor NK Varaždina Ivanković nam je rekao da su kandidati za klupu tandemi Zoran Kastel i Mario Kovačević ili Ivica Solomun i Damir Jagačić.

Koji god trenerski tandem bude izabran, pred njima je vrlo težak posao jer pripreme za novu sezonu biti trebale početi već za desetak dana.

Komentari