sigurnost građana i špancirera

Saznajte kako će biti reguliran promet u vrijeme Špancirfesta i koja je nova razina sigurnosti

Objavljeno: 19.08.2016. 10:06

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 10:27

Foto: Sonja Ognjenović

Kako bi povećali sigurnost građana i posjetitelja Špancirfesta,  PU Varaždinska je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina te Gradom osmislila novi sigurnosni koncept Špancirfesta 2016. Odnosi se na prevenciju prekršaja i kriminaliteta, novina u regulaciji prometa te zaštitu javnih površina.

Jedna od novina je da će za vrijeme Festivala na svim ugostiteljskim terasama u vremenu od 22.00h do 6.00h biti zabranjeno posluživanje pića u staklenoj ambalaži.

- Prošle godine, što smo primijetili svi, i građani i policija je bio najveći problem da se nije pojavio zainteresirani ugostitelj koji bi pripremio after zonu negdje izvan grada, tako da je Stančićev trg postao after zona, ali i po cijelom centru grada. Tu je došlo do razbijanja staklene ambalaže, osobito pivskih boca s terasa kafića. Zbog kamenite jezgre grada, svaka ambalaža se razbila a staklo je izazvalo ozljede na životinjama i na ljudima u ljetnoj obući - objasnio je Darko Dragičević, voditelj Službe policije PU varaždinske

Također je utvrđena obveza zatvaranja suncobrana i tenda na javnim površinama tijekom noći, po završetku radnog vremena ugostiteljskih objekata, kako bi se povećala učinkovitost kontrole video nadzora. Za potrebe video nadzora osposobljen je Info centar na Trgu Slobode 12.

Regulacija prometa

Privremeno će se svakim danom zatvarati za promet vozila ulicama u užoj jezgri Varaždina i to: ulaz na parkiralište na Trgu bana Jelačića iz smjera ulice Vladimira Nazora, ulaz u Pavlinsku ulicu od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe, ulaz u Ulicu Juraja Habdelića od rasskrižja s ulicom Alojzija Stepinca, ulaz u Ulicu Augusta Šenoe od raskrižja s Ulicom Ivana Kukuljevića, ulaz u Ulicu Vatroslava Lisinskog od raskrižja s Ulicom Stanka Vraza te ulaz na Trg Slobode.

Za vrijeme održavanja koncerta na Starom gradu (od 20.00 do 02.00 sata) uvest će se posebna regulacija na dijelu Ulice Stanka Vraza (raskrižje Hallerove aleje i Ulice braće Radića).

Uvedeno je i privremeno uređenje prometa na Kapucinskom trgu, na način da je uređen dvosmjerni promet postavljanjem oznaka na kolniku kako bi se omogućio ulaz u podzemnu garažu.

Stanari u povijesnoj jezgri Grada imat će osigurano parkiralište na Trgu bana Jelačića i dijelu Ulice Augusta Šenoe.

Komentari