Novi Marof: Opet se prometuje "Črnim mostom"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.08.2013. 19:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Grad Novi Marof

U radni posjet Gradu Novom Marofu došli su u četvrtak, 29. kolovoza, predstavnici Uprave Hrvatskih cesta iz Zagreba te predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnik Darko Hrenić sa svojim suradnicima primio je delegacije u svom kabinetu, a susretu su nazočili i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te predstavnici Hrvatskih cesta iz Varaždina i Županijske uprave za ceste Varaždin.

Tema ovog posjeta bila je obilazak novoizgrađenog  "Črnog mosta" i razgovaralo se o projektu istočne obilaznice te aktivnostima koje trebaju prethoditi početku izvođenja tog projekta, kao i budućoj daljnjoj suradnji na realizaciji projekata sličnog karaktera od interesa za Grad Novi Marof.

Vrijednost radova na "Črnom mostu" procjenjuje se na 4,5 milijuna kuna i kao takva to je jedna od najvećih investicija u županiji.

Most sada s obje strane ima uređene pješačke staze, a uređeno je i 400 metara županijske ceste prema zaseoku Purgarima i Novom Marofu. Promet će se odsad odvijati u oba traka.

Važno je napomenuti da će se izgradnja nogostupa od Purgara prema Novom Marofu nastaviti početkom sljedećeg tjedna. Investitor je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije i Grad Novi Marof.

Komentari