velika investicija

NOVI MAROF U ovoj godini se planiraju radovi na obnovi dijelova elektroenergetskog sustava

Objavljeno: 16.02.2017. 08:25

Zadnja izmjena: 16.02.2017. 08:25

Foto: Grad Novi Marof

U ovoj godini Elektra će na području Novog Marofa realizirati nekoliko većih investicijskih ulaganja, naime, izgradit će se nove trafostanice, rekonstruirat će se niskonaponske mreže, a obavit će se i druge manje rekonstrukcije, stoji u priopćenju Grada Novog Marofa.

Jedna od većih investicija je svakako izgradnja stupne trafostanice Mađarevo 1 i kompletno kabliranje za tu trafostanicu u vrijednosti od 700 tisuća kuna. Uz redovito održavanje, također će se riješiti i postava stupova i izgradnja mreže trafostanica Krč; Šanteki, Kamena Gorica; Štabi i Kuzmići, zatim izmještanje stupova u Ulici Viktora Čolje u Ključu te kabliranje niskonaponske mreže u Ulici kralja Tomislava u Novom Marofu uz izgradnju javne rasvjete, najavljuju u priopćenju.

Nakon rješavanja javne nabave u pripremi je i kabliranje i izgradnja javne rasvjete u Završju Podbelskom, Jelenšćaku, Strmcu – Kuretinec i Remetincu – Kopjari. U Ključu će se nakon izrade projekta izmjestiti trafostanica, a u Presečnom je predviđen projekt izmještanja i kabliranja stupova javne rasvjete uz državnu cestu D3 Presečno Gornje i Donje.

'Mještani zaslužuju jednake uvjete'

Također napravljen je i troškovnik za rješavanje i postavljanje stupova i kabela Topolovci – Fletki koji će se staviti u plan investicija za iduću godinu. U pripremi je i projekt izgradnje trafostanice Novi Marof te projektiranje trafostanice i niskonaponske mreže na lokaciji Pezdevčica u Novom Marofu – stambena zona uz Dječji vrtić.

O svim tim radovima bilo je riječi na sastanku gradonačelnika Siniše Jenkača i voditelja pogona Elektre u Novom Marofu, Franje Benjaka.

– Raduje ovoliki broj najavljenih projekata, a posebice vesele projekti koji se tiču javne rasvjete. Svi naši mještani zaslužuju jednake uvjete bez obzira žive li u centru Novog Marofa ili izvan njega. Izgradnja javne rasvjete u dijelovima grada gdje je dosada nije bilo, nešto je što smo najavili prilikom preuzimanja brige i odgovornosti za Novi Marof i ta obećanja ispunjavamo – zaključio je Jenkač.

 

 

Komentari