cestovna infrastruktura

Na području Novog Marofa ulaže se 5 milijuna kuna u asfaltiranje prometnice između Beletinca i Presečnog

Objavljeno: 10.04.2017. 17:30

Zadnja izmjena: 10.04.2017. 19:50

Foto: Novi Marof

Na području Novog Marofa će se provoditi znatna ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a jedan od takvih projekata, ujedno i najznačajniji i najveći je asfaltiranje prometnica između Beletinca i Presečnog u vrijednosti od 5 milijuna kuna.

– Zadovoljan sam što se konačno odlučili urediti izgraditi tu prometnicu jer se zaista radi o velikom zahvatu vrijednom 5 milijuna kuna. Mještani naselja koja povezuje ta prometnica, kako mještana Grada Novog Marofa tako i Općine Sveti Ilija, zaslužili su dobiti novu i suvremenu cestu – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Osim u asfaltiranje te prometnice, nastavit će se s izgradnjom nogostupa između Oštrica i Presečnog, a u izradi je i projektna dokumentacija za izgradnju nogostupa u naseljima Sudovec i Završje, a pripreme se odvijaju i za projekt izgradnje i asfaltiranja županijske ceste u Grani.

ŽUC i grad Novi Marof rade i na sanaciji klizišta, te je projektirana sanacija klizišta u Podevčevu, u zaseoku Đurini, kao i sanacija klizišta u Kamenoj Gorici i Makojišću, a vrijednost tih radova će iznositi oko 700 tisuća kuna. 

Komentari