šetnja parkom

Novomarofski festival cvijeća nije upropastila ni kiša

Objavljeno: 21.05.2016. 12:42

Zadnja izmjena: 21.05.2016. 14:15

Ni kiša koja već redovito pada na dan otvorenja izložbe cvijeća u parku dvorca Erdödy nije omela Marofčane i njihove goste da se odazovu pozivu TZ Grada Novog Marofa i cijelog tima bolnice u Novom Marofu, na šetnju kroz prekrasan novomarofski park. 

Park je zaštićen spomenik parkovne arhitekture zasađen krajem 18.st.,bogat mnogim autohtonim biljnim vrstama,a prostire se na više od 13 ha. U želji da se park što više otvori prema građanima te da se podsjeti na vrijednost ovog parka u samom centru grada, organizirana je šetnja pod stručnim vodstvom prof. Ivane Žmegač koja je zainteresiranima predstavila  hortikulturno i botanički značajne svojte te  zašto su važne s hortikulturnog (ukrasnog) i botaničkog (znanstvenog) aspekta.

Izložba cvijeća otvorena je jučer,  20. svibnja u 18.00 sati uz nazočnost  zamjenika ministra zdravlja dr. Denisa Kovačića, v.d. ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember, gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača i ostalih uzvanika. Program otvorenja obogatila je ŽVS "Zipka" iz Novog Marofa i podmladak KUD-a Remetinec. Uz cvijetne aranžmane koje su izložile cvjećarnice s šireg područja Novog Marofa,izložbu su svojim rukotvorinama upotpunili i mnoge udruge.Organizator izložbe je Opća bolnica Varaždin i Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof uz pomoć udruge "Srce" i TZ Grada Novog Marofa.

Park i okolica dvorca Erdödy uređene su zasađenim cvijećem u organizaciji same bolnice i njihove udruge "Srce" koja se uz humanitarni rad vezan uz palijativnu skrb bavi u uređenjem parka.

 

Komentari