'zdravlje je pravo svakog čovjeka'

Kudelić predstavio kadrovsku strategiju svoje uprave u bolnici

Objavljeno: 20.04.2017. 18:50

Zadnja izmjena: 20.04.2017. 18:51

Foto: Arhiva

Novo vodstvo Opće bolnice Varaždin s ravnateljem dr. Nenadom Kudelićem izradilo je kadrovsku strategiju koja će liječnicima omogućiti bolje uvjete rada, ali i učvrstiti povjerenje pacijenata, stoji u priopćenju OB Varaždin.

– Zdravlje nije privilegija nego pravo svakog čovjeka i to je naša polazišna točka. S obzirom na situaciju s odlascima liječnika, koja bi kroz koju godinu u Hrvatskoj mogla stvoriti veliki problem zbog nedostatka stručnih kadrova, mi u varaždinskoj bolnici odlučili smo krenuti sa strategijom. No, ukoliko želimo da postigne rezultate, potrebno je uključenje i šireg zdravstvenog sustava na nacionalnoj razini. Smatram da ćemo ovim konkretnim mjerama iz strategije očuvati kadrovski potencijal zdravstva Varaždinske županije.– rekao dr. Kudelić.

Slijedom toga, iz bolnice kažu da se pristupilo usvajanju plana specijalističkog i subspecijalističkog usavršavanja, imajući u vidu potrebe i mogućnosti svakog pojedinog odjela, te se provodi i sistematizacija poslova Opće bolnice Varaždin vezano uz poboljšanje uvjeta rada i uspostavu Odjela za kvalitetu kao samostalne ustrojbene jedinice.

Također će se, stoji u priopćenju, osigurati dodatna sredstva izvan redovnog poslovanja Opće bolnice Varaždin za stvaranje uvjeta cjeloživotnog učenja, a namjeravaju se osigurati i dodatna sredstva za upućivanje liječnika na edukaciju.

– Kadrovska strategija predviđa poticanje napredovanja liječnika kroz stimulaciju i maksimalno pružanje podrške u izradi stručnih radova, prezentaciji, predavanjima, objavi radova, poticanju primarijata i napredovanja u znanstvenom smjeru. Na taj način planiramo poticati kadrove koji svojim radom pružaju nadstandard u poslovanju varaždinske bolnice – rekao je dr. Kudelić.

 

Komentari