pridružite se slavlju

Obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u gradu Lepoglavi

lepoglava.hr

Objavljeno: 03.08.2017. 08:21

Zadnja izmjena: 03.08.2017. 08:21

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja nizom će se događanja obilježiti na području grada Lepoglave.

5. kolovoza, u 8:45 sati kod spomen križa na gradskom groblju u Lepoglavi i spomen obilježja u Kamenici bit će položeni vijenci u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja grada Lepoglave. Dan prije, 4. kolovoza u 19:30 sati vijenac će biti položen i kod spomen obilježja na Višnjici u kojoj će toga dana početi manifestacija Dani, sporta, zabave i kulture, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, a u okviru koje se igra memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Križanca.

Vijence će kod spomen obilježja položiti i počast hrvatskim braniteljima odati predstavnici Grada Lepoglave i Gradskog vijeća predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Dukarićem, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i ostalih braniteljskih udruga.

U organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i suradnji s ostalim braniteljskim udrugama iz okolice, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja održat će se 2. braniteljsko hodočašće kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici.

Ujedno, tog će se dana, na istom mjestu, slaviti i blagdan Majke Božje Snježne. Misno će slavlje u kapeli početi u 10 sati, a na njega će branitelji stići u koloni predvođeni državnom i zastavama braniteljskih udruga.

Nakon misnog slavlja bit će proglašeni pobjednici 1. brdske utrke "Kamenica – kapela Majke Božje Snježne", koja će se toga dana trčati po prvi puta, a čije će sudionike okupljeni dočekati na platou ispred kapele u 9.30 sati. Nakon proglašenja najboljih trkača, svi će okupljeni druženje nastaviti uz besplatan vojnički grah i tamburaški sastav Misterij.

Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava kao organizator i Grad Lepoglava kao pokrovitelj pozivaju sve građane da se pridruže proslavi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici.

Komentari