Od srijede se u Varaždinu održavaju Sportske igre mladih

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.06.2013. 19:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta bio je glavi cilj kada su se po prvi put, 1996. godine, organizirale Sportske igre mladih.

Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Godine 2000., Sportske igre mladih po prvi puta su se organizirale i u Varaždinu, te su do današnjeg dana prerasle u prepoznatljivu sportsku priredbu u koju je uključeno u ljetnim mjesecima i do 1000 Varaždinskih osnovaca i srednjošklaca.

Zajednica športskih druga Grada Varaždina, kao nositelj organizacije gradskog natjecanja, započinje sutra 19. lipnja s prvim turnirima prema pristiglim prijavama (tenis, stolni tenis i badminton), na kojima će se djeca boriti u 9 sportova za naslove pobjednika gradskog natjecanja, te tako steći pravo nastupa na završnicama koje će se tijekom mjeseca kolovoza održavati u Splitu.

Raspored natjecanja u Varaždinu možete vidjeti na službenim stranicama Sportskih igara mladih: http://www.igremladih.org/hr/natjecanje/raspored-natjecanja/varazdinska/

Komentari