obrtništvo danas

Održan 4. Obrtnički ulični sajam, a obrtnici poručuju: "Ovisimo o Bogu i ljudima"

Objavljeno: 29.04.2017. 13:57

Zadnja izmjena: 29.04.2017. 19:25

Foto: Jelena Pintar

Na gradskom trgu i ulicama održan je 4. Obrtnički ulični sajam koji je i ovaj put okupio brojne obrtnike, uzvanike i građane.

Predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Boris Kos proveo je uzvanike i goste na razgledavanje uličnog sajma, štandova i ostalih sadržaja na gradskim ulicama i trgovima. Tako se na bini glavnog gradskog trga odvijalo pravo veselje za koji su bili zaduženi različiti glazbeni bendovi i kulturna društva. Uz čitav niz obrtnika i štandova, danas su prošetali gotovo svi aktualni varaždinski političari. Ipak, zanimalo nas je mišljenje naših obrtnika pa smo tom prilikom naišli na licitarski štand. Ljubazna i simpatična baka iza ovog štanda, prema njenim riječima, kaže kako su posljednji licitarski obrt na prostoru naše županije. Na naše pitanje što misli o stanju obrtništa i da li su stigla neka bolja vremena kaže: 

- Jedini smo u županiji koji se još bavimo licitarstvom. Zaposleno nas je svega četiri i svi smo članovi obitelji. Županija za nas ne brine, ovisimo o Bogu i ljudima. Ako budu ljudi bolje živjeli i mi ćemo! Živimo od sezone do sezone, a ostatak vremena preživljavamo..

Na bini glavnog gradskog trga za zabavu su bili zaduženi različiti glazbeni bendovi i kulturna društva. U sklopu sajma održana je i svečana sjednica Skupštine Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin kojoj su prisustvovali brojni ugledni gosti, a tom su prilikom i dodjeljena Priznanja obrtnicima za njihov dugogodišnji rad.

 

       

 

Komentari