Održana 2. Skupština partnerstva za lokalno zapošljavanje

Objavljeno: 15.02.2011. 12:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Varaždinska županija

U Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu održana je 2. Skupština Partnerstva za lokalno zapošljavanje Varaždinske županije. Donesen je plan i strategija rada za 2011. godinu, a na mjesto dopredsjedatelja partnerstva u četverogodišnjem mandatu imenovane su Snježana Marciuš iz Gospodarske komore Varaždin i Nina Begičević s Fakulteta organizacije i informatike.

Oformljeno je i pet radnih grupa kako bi se olakšalo prijavljivanje partnera za financiranje iz navedenog fonda. Za voditeljicu radne grupe za pitanja gospodarstva izabrana je Snježana Marciuš, radnu grupu za pitanja zapošljavanja vodit će Jasenka Hutinski, radnu grupu za socijalna pitanja Nikola Dugandžić, radnu grupa za pitanja civilnog društva Dora Radosavljević dok će radnu grupu za pitanja obrazovanja voditi Nina Begičević.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije osnovano je s ciljem smanjenja nezaposlenosti i prijetnji od nove nezaposlenosti, a obuhvaća sedamnaest institucija koje će u partnerskom okruženju odrediti strategiju razvoja ljudskih potencijala, kompatibilnu sa Županijskom razvojnom strategijom. Njome će se definirati trenutačne gospodarske potrebe i problemi koje treba rješavati u lokalnom okruženju.

Nakon Skupštine u hotelu Turist u Varaždinu održana je prezentacija Akcijskog plana zapošljavanja osoba s invaliditetom za područje Varaždinske županije za 2011. - 2013. godinu.



Komentari