Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.06.2013. 07:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Grad Lepoglava

U ponedjeljak, 17. lipnja, u Gradskoj vijećnici je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave, koju je otvorila Ljerka Jović-Mikor predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji.

Na početku zasjedanja imenovana je Mandatna komisija koja je verificirala mandate sljedećih članova Gradskog vijeća: Zorislav Rodek, Siniša Štefičar, Zlatko Hehet, Stjepan Kapustić, Alojz Gredelj, Ignac Lončar, Marija Ribić, Željko Šoštarić, Željko Breški, Gordana Vrtar, Valent Kelemen, Robert Maček, Robert Dukarić, Alojz Špičko, Anka Žulić.

Prema postignutom dogovoru političkih stranaka s kandidacijske liste HNS-HSU-SDP, Stjepan Kapustić zamijenio je Slavicu Cingesar koja je svoj mandat stavila u mirovanje radi osobnih razloga.

Nakon verifikacije mandata članova Gradskog vijeća, predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Zorislav Rodek pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici naposljetku prisegnuli. Lepoglavsko Gradsko vijeće čini 15 članova, od kojih su njih 8 članovi postizborne koalicijske liste HDZ-HSS-HSP-Zelena lista, a 7 mjesta pripala su koaliciji HNS-HSU-SDP.

Nadalje, izabrani su predsjednici i članovi Odbora za Izbor i imenovanje, Odbora za Statut i Poslovnik te Odbora za financije i proračun.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave potom je većinom od 8 glasova izglasan Željko Šoštarić, a za potpredsjednike Robert Dukarić i Zorislav Rodek.

Nadopuna dnevnog reda sjednice bio je prijedlog Gradonačelnika o Odluci izmjene Programa poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja za 2013. godinu.

Naime, sukladno zakonskim odredbama postoji obveza prijavljivanja mjera Ministarstvu poljoprivrede, a mjere moraju biti utemeljene na višegodišnjoj pravnoj osnovi da bi se mogle koristiti u takozvanom prijelaznom razdoblju od ulaska
Hrvatske u Europsku uniju, dakle tijekom 2013., 2014.,i 2015. godine.

Obzirom da se Program poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja za 2013. godinu predstavlja problem u realizaciji mjera za poticanje poljoprivredne proizvodnje dugoročno u prijelaznom razdoblju te je nužno navedeni program izmijeniti na način da se njegova primjena proširi i na 2014. i 2015. godinu.

Osim gradonačelnika Marijana Škvarića i njegovog zamjenika Hrvoja Kovača, sjednici su prisustvovali djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lepoglave te član Županijske skupštine Varaždinske županije.

Komentari