Održana radionica o socijalnom planiranju i županijskoj socijalnoj politici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.06.2013. 14:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U Županijskoj palači u Varaždinu je, u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih, Programa EU za Hrvatsku, IPA Komponenta IV-Razvoj ljudskih potencijala te Varaždinske županije, održana dvodnevna radionica na temu procjene socijalnog planiranja, analize županijske socijalne politike i planiranja budućih aktivnosti.

Sudionike radionice je na početku pozdravio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić poželjevši im pritom puno uspjeha u radu.

- Siguran sam da će ova radionica biti dobra poluga za ostvarivanje procesa socijalnog planiranja. Socijalno planiranje je ključni dokument u provođenju socijalne politike u Varaždinskoj županiji - istaknuo je dožupan.

Inače, dvodnevna radionica je dio projekta "Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga" čiji je glavni partner Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Sam projekt traje 22 mjeseca, sastoji se od dvije komponente, a uvodna radionica za Varaždinsku županiju održana je 15. ožujka 2013. godine. Prva komponenta obuhvaća unapređenje planiranih socijalnih usluga na razini županija, a druga proces transformacije i deinstitucionalizacije  u ustanovama socijalne skrbi putem unutrašnjeg preustroja domova socijalne skrbi.

Svrha ovog projekta je pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unapređenjem procesa socijalnog planiranja i same transformacije ustanova.

Radionici su prisustvovali ravnatelji socijalnih ustanova s područja Varaždinske županije, kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac.

Komentari