DUPLO VIŠE PACIJENATA

OPREZNO PO GRADU U posljednjih 24 sata odjel kirurgije OB Varaždin je primio čak 176 pacijenata!

Objavljeno: 02.02.2017. 10:13

Zadnja izmjena: 02.02.2017. 10:13

Foto: Arhiva

Budući da  zaleđenost nogostupa, prometnica, parkirališta i raznih drugih javnih površina već duže vrijeme otežava kretanje, pitali smo varaždinsku Opću bolnicu koliko je to utjecalo na opseg njihovog posla, te da li imaju više pacijenata s prijelomima, uganućima i ostalim ozljedama.

Kontaktirali smo doktora Anđelka Kopreka, pročelnika Službe za kirurške bolesti koji nas je iznenadio činjenicom da je u posljednjih 24 sata zaprimljeno čak 176 pacijenata, što je prema njegovim riječima, duplo više nego inače.

Od tog pozamašnog broja, većina je stradala na ledu te je tako velik dolazak pacijenata stvorio određeni pritisak na odjelu. Doktor Koprek ističe kako je hodnik bio konstantno pun, jedino je rendgen stvarao 'usko grlo' i tamo su pacijenti čekali.

– Pojačali smo službu i medicinsku i tehničku, te uz ono što je bilo tekuće za obaviti, jedan tim je obavljao samo hitni prijem pacijenata. U proteklih 24 sata zaprimili smo 176 pacijenata, što je duplo više nego inače, no bili smo spremni i uspješno smo svladali potrebe pacijenata. – rekao je doktor Koprek.

Prema riječima, doktora Kopreka od tih 176 pacijenata, hospitalizirano je njih 20, te je 6 operirano, dok će ostali pacijenti biti danas operirani.

Na odjelu traumatologije pak napominju kako većinom stradaju gležnjevi, nadlaktice, potkoljenice, a pacijenti prosječno spadaju u starosnu grupu od 40 do 70 godina.

Komentari