sufinanciranje prijevoza

Općina Gornji Kneginec želi omogućiti prijevoz osnovnoškolcima iz Turčina te Dugog i Malog vrha

kneginec.hr

Objavljeno: 23.08.2017. 14:16

Zadnja izmjena: 23.08.2017. 14:17

U Općini Gornji Kneginec danas je održan radni sastanak između općinskog načelnika Gorana Kaniškog i ravnatelja Osnovne škole Kneginec Gornji Miljenka Rožmarića na temu produženog boravka učenika u osnovnoj školi te prijevoza učenika školskim autobusom.

Općinski načelnik upoznao je ravnatelja Osnovne škole kako je Općina Gornji Kneginec i za novu školsku godinu 2017/2018 u općinskom proračunu osigurala sredstva za program produženog boravka djece u školi u iznosu od 100 tisuća kuna, te da je Općina voljna sufinancirati prijevoz učenika školskim autobusom u školu iz dijela naselja Turčin, te Dugog i Malog vrha, a gdje za sada ne postoji organizirani prijevoz osnovnoškolaca do škole.

Naime, na molbu općinskog načelnika upućenu Varaždinskoj županiji, koja je prema zakonu osnivač osnovne škole, da se pokuša organizirati prijevoz učenika školskim autobusom iz Turčina, te Dugog i Malog vrha,  dana 31. ožujka je došla odbijenica Varaždinske županije.

Obzirom da su u međuvremenu provedeni lokalni izbori, Općina Gornji Kneginec pokušati će sa novim vodstvom Varaždinske županije pronaći zajednički jezik da se uspostavi linija školskog autobusa kroz Turčin i najudaljenije dijelove Varaždinbrega, tim više jer je Općina voljna isto i sufinancirati.

Komentari