'želim voziti bicikl'

Osnovnoškolci Novog Marofa, Cestice, Vinice i Petrijanca uče o sigurnoj vožnji biciklom

Objavljeno: 12.01.2017. 12:27

Foto: Grad Novi Marof

Učenici osnovnih škola na području Novog Marofa će sudjelovanjem u projektu 'Želim voziti bicikl' imati jedinstvenu priliku učiti o sigurnoj vožnji biciklom u prometu.

Projekt u svom provođenju ima tri faze. U prvoj je uvršten školski kurikulum, s anketnim upitnicima i animacijom učenika. U drugoj se fazi provodi obuka i sudjeluje na natjecanjima.

Polaznici će polagati biciklistički ispit sukladno odluci Ministarstva, a prema Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom. Najbolji će se sudjelovati na natjecanju 'Sigurno u prometu' te na biciklističko-prometnom kampu.

Predviđa se i održavanje biciklijade za sve zainteresirane sudionike projekta, roditelje, nastavnike, vanjske suradnike. U trećoj fazi roditelji, nastavnici i lokalna zajednica trebali bi biti potaknuti na osnivanje biciklističkog kluba.

- Ovaj projekt služi da educiramo našu djecu u vožnji bicikla i pravilima ponašanju u prometu. To je vrlo važno jer svaki dan se susrećemo s djecom koja ne razmišljaju kako se treba ponašati u prometu. Zato treba obratiti pozornost na sigurnost djece u prometu - rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač na potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta.

U provođenju projekta 'Želim voziti bicikl' biciklističkom klubu Maraton Kreidler iz Novog Marofa pridružilo se Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Novi Marof, te Općina Vinica, Općina Petrijanec, Općina Cestica, Osnovna škola Novi Marof, Beciklin trgovina bicikla i Udruga kineziologa Varaždin. U projektu sudjeluju i OŠ Vinica, OŠ Petrijanec i OŠ Cestica.

 

 

 

 

 

Komentari