Fotografije na temu "zvučna slika"

FOTO: Otvorena Izložba učenika LIK 2017. i uručene nagrade najboljima

Objavljeno: 27.02.2017. 12:10

Zadnja izmjena: 27.02.2017. 12:59

Danas je u prostorijama 1. osnovne škole Varaždin otvorena izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije - LIK 2017, a najboljima su uručena i priznanja.

Inspiracija učenicima bila je tema "Zvučna slika" gdje se kroz medij fotografije ocjenjivala kompozicija, kadar, boja, sjena te ritam svjetla i boje. U vremenu kad fotografije nastaju u sekundi, kad postaju svojevrstan dokument i odraz trenutka uz sveprisutne "selfije" želja je bila pokazati da se iza fotografije itekako krije i umjetnost. Od ukupno 239 fotografija osnovnoškolaca i 8 fotografija srednjoškolaca žiri je odabrao najbolje.

Prvo mjesto kod osnovnoškolaca osvojila je Dora Mlinarić iz 4. osnovne škole Varaždin, drugo Danijel Petric iz OŠ Svibovec, dok je treće mjesto osvojio Edi Jupić iz 6. osnovne škole Varaždin. Prvo mjesto za srednje škole osvojila Helena Lalić iz Druge gimnazije Varaždin, drugo Dominik Višnjić iz Srednje strukovne škole Varaždin, dok je treće mjesto osvojila Dalia Oluić iz Prve gimnazije Varaždin. Deset najboljih radova prema ocjenama žirija za osnovne i pet najboljih radova za srednje škole odlaze na državno natjecanje čija će se izložba održati krajem travnja u Rijeci. 

Komentari