planinarsko društvo ivančica

Polaznici planinarske škole proveli dva dana u Logarskoj dolini i odali počast poginulim slovenskim spasiocima

Objavljeno: 14.06.2017. 12:50

Zadnja izmjena: 14.06.2017. 12:51

Foto: Goran Kežić

Opća planinarska škola HDP Ivančica iz Ivanca upravo završava s obučavanjem još jedne generacije planinara. Održali su sva predavanja, išli na 4 izleta a vikend su proveli u prekrasnoj Logarskoj dolini.

30-tak planinara dolaskom u Logarsku dolinu prvo su posjetili "Orlovo gnijezdo" i slap Rinka te se zaputili prema Frischaufovom domu na Okrešlju gdje su ostavili višak opreme te se uputili na Savinjsko sedlo. 

Počast poginulima

Na putu prema Savinjskom sedlu, Gorska reševalna zveza Slovenije održavala je 20 godina od tragične pogibije četvorice članova GRZS koji su poginuli uslijed vježbe spašavanja helikopterom te su im naši planinari kraćim zaustavljanjem odali počast. 

S dolaskom na sedlo planinari su se upoznali s visokogorskim planinarenjem i tehnikama koje su tamo potrebne te se vratili u dom gdje su proslavili kraj školovanja te prenoćili. U nedjelju su na stijeni pokraj doma vježbali penjanje te se nakon ručka vratili u Ivanec. Pred polaznicima OPŠ još je završno planinarenje na Ivančicu gdje će se provjeriti njihovo znanje i podijeliti im se diplome za uspješno završeno školovanje.

Komentari