u suradnji s rotary

Područna škola u Svibovcu Podravskom dobila defibrilator

Objavljeno: 09.06.2017. 08:05

Zadnja izmjena: 09.06.2017. 08:06

Jučer je u Područnoj školi Svibovec Podravski, koja radi u sklopu Osnovne škole Sračinec, postavljen mobilni defibrilator. Ovaj uređaj je potreban kako bi se što ranije djelovalo u slučaju zastoja srca nekog od učenika ili zaposlenika škole.

Defibrilator stoji u hodniku škole, a njime znaju rukovati zaposlenici. Vrlo je jednostavan za korištenje, jer cjelovite upute za rad daje na hrvatskom jeziku ispisom na ekranu te govorim uputama prilikom aktivacije.

- U akciju su se uključili i roditelji, ali prikupljena sredstva nisu bila dovoljna. Znamo da je trenutno kod nas u tijeku akcija na dobivanju statusa Općina prijatelj djece, pa su tako predsjednica odbora koordinacije za dobivanje statusa Općina prijatelj djece Stanka Miko sa suradnicama Đurđicom Kovačić i Miljenkom Križnjak preko gospodina Alena Leverića stupile u kontakt s Rotary klubom Trakošćan. Oni su organizirali akciju Walk&Run na kojoj su prikupljena značajna sredstva. Uz uključenje Općine Sračinec, na kraju je nabavljen ovaj uređaj, za koji se nadam da nikad neće biti korišten i da će naša djeca biti zdrava. - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Osnovna škola ima obavezu djelovati i na zaštiti zdravlja naših učenika. Kad smo čuli da imamo dijete sa srčanim teškoćama odlučili smo djelovati. Prije godinu i pol prošli smo edukaciju za korištenje defibrilatora, a evo sada je u Svibovcu Podravskom. Škola je kroz razne akcije prikupila oko 7.500 kuna, jedan od roditelja je donirao oko 2.500 kuna, a ukupna vrijednost uređaja je oko 18.000 kuna. - rekla je ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec.

Komentari