naši klinci u vrhu hrvatske

Pogledajte radove naše djece koji su osvojili nagrade na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice

Objavljeno: 27.04.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 27.04.2017. 12:02

Da imamo puno talentirane djece znali smo oduvijek, a ovih su dana naši predškolci i školarci to još jednom dokazali svojim radovima na natjecanju Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sudjelovala su djeca iz 18 županija cijele Hrvatske, a od 12 dodijeljenih nagrada čak 4 su otišle u našu županiju. U konkurenciji su bile slike, fotografije i literarni radovi, a u žiriju su sjedili dokazani stručnjaci u svojim oblastima, poput fotografa Damira Hoyke i međimurskog karikaturisa Damira Novaka. Spomenimo još da je ove godine poslano čak 928 likovnih radova, 34 literarna uratka i 100-ak fotografija - što uspjeh naše djece čini još značajnijim. A evo i nagrađenih radova djece iz našega kraja.

Mia Vojnović iz vrtića "Dječji svijet Varaždin" dobila je 1. nagradu za likovni rad u predškolskom uzrastu. Iz priloženog vidite da se radi o iznimnom talentu.

Hana Žiger iz varaždinskog Dječjeg vrtića Bajka dobila je drugu nagradu u istoj kategoriji.

Mateja Križić iz Elektrostrojarske škole Varaždin osvojila je 3. mjesto na foto natječaju učenika srednjih škola.

Na kraju spominjemo kako je učenica Osnovne škole Martijanec Tea Vručina dobila 3. nagradu na literarnom natječaju za učenike 5. do 8. razreda sa svojom iznimno potresnom i uzbudljivom pričom Grom nazvanom po konju kojega iz požara spašava djevojčica u kolicima.

Dobitnicima će Hrvatska vatrogasna zajednica uručiti prigodne nagrade na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a 3. svibnja 2017. koja će se održati u Kazalištu lutaka Zadar, a povodom proslave Dana vatrogastva. Našim klincima čestitamo na iznimnom talentu i uloženom trudu!

Komentari