nova pravila

POJAČANA KONTROLA Od prekosutra očekuje zastoje na graničnim prijelazima

Objavljeno: 05.04.2017. 10:05

Zadnja izmjena: 05.04.2017. 10:08

Foto: Ilustracija

Od prekosutra počinje primjena sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije gdje se provode granične kontrole, uključujući i nad građanima Europske unije.

Dosad su granične kontrole bile brze i jednostavnije, no od kraja ovog tjedna granična policija detaljno će provjeravati svaku putnu ispravu i to svih osoba koje prelaze granicu, a zbog ovakve provjere, vrijeme trajanja granične kontrole na graničnim prijelazima bit će produženo.  Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati osobito tijekom blagdana, praznika i turističke sezone.

Kako biste izbjegli neugodnosti i probleme na granicama savjetujemo da provjerite sve dokumente, osobito jesu li vam i dalje važeći. Birajte granične prijelaze na kojima je manja gužva, izbjegavajte putovanje tijekom vikenda i prije putovanja provjerite stanje na graničnim prijelazima. Iako će se u cijelom poslu angažirati dosta službenika - morat ćete se naoružati strpljenjem, jer praktički nije moguće izbjeći gužve.

Komentari