Položeni vijenci povodom Dana Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.09.2013. 08:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Povodom Dana Varaždinske županije koji se svake godine obilježava 8. rujna na blagdan Male Gospe, izaslanstvo Varaždinske županije u petak je položilo vijenac i zapalilo svijeću kod središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu.

Vijenac je položen u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije, a pozivajući prisutne na minutu šutnje župan Predrag Štromar naglasio je kako je ovo prigoda da se prisjetimo i svih poginulih branitelja s područja Varaždinske županije.

U izaslanstvu su, osim župana, bili i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić.

Prije polaganja vijenca kod središnjeg križa, županijsko izaslanstvo je položilo aranžman i zapalilo svijeću na grobu pokojnog župana dr. Marijana Mlinarića.

Program proslave Dana županije nastavlja se danas u 10 sati u Atriju Županijske palače, gdje će se odigrati predstava za djecu "Čarobnica Berta, Maks i mala princeza", za koju je Županija podijelila besplatne karte.

Smotra povijesnih postrojbi na Korzu počinje u 11 sati, a odmah nakon toga Husarska garda će na Starom gradu izvesti program pod nazivom "Prepad baruničine kočije". Riječ je o jedinstvenom prikazu tijekom kojeg će husari prikazati svoje jahačke vještine.

Atrij Županijske palače ponovo će biti scena za predstavu, ali sada za odrasle - komedija "Volim Njofru" Milana Grgića u režiji Stojana Matavulja počinje u 20 sati.

Komentari