Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija kroz akciju Crvenog križa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.10.2013. 15:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin  i ove se godine uključuje u tradicionalnu akciju Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu", koja će početi 10. listopada  na području cijele Republike Hrvatske.

Prema Odluci Odbora GDCK Varaždin na području grada Varaždina akcija traje od 10. do 31. listopada.

U tom periodu aktivisti Crvenog križa obilazit će kućanstva i prikupljati novčane priloge.

Svi aktivisti bit će obilježeni posebnom akreditacijom na kojoj je istaknuto ime i prezime aktivista, kako bi građani znali tko im dolazi na vrata.

Aktivisti će za dobivene novčane priloge davati prigodne bonove koji su u apoenima od 1 kn i 5 kn. Bonovi su numerirani i označeni znakom Crvenog križa, te na poleđini obilježeni žigom GDCK Varaždin.

Od prikupljenih sredstava u ovoj akciji nabavljat će se prehrambeni artikli za obitelji lošijeg socijalnog statusa na području grada Varaždina.

U akciju se također uključuju i osnovne i srednje škole na području grada Varaždina, te osnovne škole vanjskih općina.  

Prema odluci Odbora GDCK Varaždin 50 posto prikupljenih sredstava po školama vraća se na žiro-račune škola i od tih sredstava škole su u obvezi opremati ormariće Prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

Akcija se provodi pod nazivom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", a GDCK Varaždin ovim putem apelira na građanstvo da se što je više moguće odazove ovoj akciji te pomogne svojim prilogom.

Komentari