vozilom u spavaću sobu

FOTO: Bili smo u obiteljskoj kući na Bombellesovoj cesti čiju je spavaću sobu jučer probio automobil

Objavljeno: 10.01.2017. 10:46

Nakon jučerašnje nesreće kada je vozačica uslijed neprilagođene vožnje sletjela s ceste u Bombellesovoj ulici u Varaždinu i zabila se u obiteljsku kuću pokraj ceste, danas smo posjetili obitelj Car, Dejana i Ljiljanu čija je kćer tek prije dva mjeseca kupila i obnovila kuću.

Nakon nesreće, vlasnici zbrajaju sve što treba popraviti, te čekaju radnike da dođu sanirati poveću materijalnu štetu, a više od svega su sretni što se u vrijeme nesreće nitko nije zatekao u kući.

Prilikom izlijetanja s ceste, automobil je probio zid i gotovo uletio u spavaću sobu, a zid je napuknuo cijelom svojom dužinom, sve do krovišta. Vlasnici ističu kako će sada, prije saniranja štete biti potrebno napraviti i statiku kuće.

Jučerašnja nesreća nije prva koja se dogodila na ovom dijelu Bombellesove ceste, vlasnici kuće su svjedoci brojnim izlijetanjima automobila, pa čak su i kola hitne pomoći izletjela s ceste u obližnju šumu.

'Upozoravali smo!'

- Ono što je najvažnije od svega je to što smo zvali i upozoravali na to. To nije normalno, i prije Božića i poslije Božića su automobili slijetali s ceste, susjedu su udarili u auto. – rekla je vlasnica.

Susjedu su već u drugom navratu probili ogradu, a kažu kako stanovnici tog dijela već godinama apeliraju na to da se u tom dijelu ceste napravi 'zona 30', kako bi vozači bili primorani smanjiti gas.  Na posljednjem sastanku Mjesnog odbora je opet predložena ta ideja, no sve je ostalo na obećanjima i argumentu da se 'zona 30' ne može realizirati zbog prolaska ralica.

Stanovnici ovog, prometno opasnog dijela grada i ovog puta apeliraju na rješavanje ovog problema, te se nadaju kako će se adekvatno rješenje ipak naći prije sljedeće nesreće, koja možda i neće završiti samo s materijalnom štetom.

 

Komentari