Eurodyssée program

Poslodavci, ako želite strane praktikante u vašoj firmi, evo kako se prijaviti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2017. 09:06

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 09:11

Foto: Ilustracija

Varaždinska županija poziva sve zainteresirane poslodavce da se uključe u suradnju u provedbi Eurodyssée programa na način da omoguće mladim ljudima obavljanje prakse.

Varaždinska županija od 2006. godine sudjeluje u  Eurodyssée programu – međuregionalnom programu razmjene mladih u dobi od 18 do 33 godine, koji u periodu od 3 do 7 mjeseci borave u nekoj od regija partnera. Svrha Programa je omogućiti mladim ljudima različitih obrazovnih profila da nauče jezik zemlje domaćina te steknu profesionalno iskustvo. Regija domaćin, u ovom slučaju Varaždinska županija, dužna je pokriti sve troškove koji uključuju: intenzivni jezični tečaj,smještaj i stipendiju.

Osim toga, Županija je dužna organizirati i kulturna događanja, te kandidate upoznati s povijesnim i kulturološkim znamenitostima regije i države. Obveze poslodavca su da osigura mentora koji će biti zadužen za uvođenje kandidata/kandidatkinje u posao i praćenje njegova/njezina rada.

2017. godine Program će se u Varaždinskoj županiji provoditi od 1. rujna do 1. prosinca, a svi zainteresirani poslodavci prijavljuju se putem obrasca. Ispunjeni Obrazac šalje se u Upravni odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije na e-mail: [email protected], a rok za iskaz interesa je do 3. srpnja 2017., do 12.00 sati.

Komentari