svi od jednog bračnog para

Potomaka bračnog para Pap danas ima preko 60 - i većina ih se ove subote susrela u Pokojcu

Objavljeno: 27.06.2017. 19:30

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 20:20

Vinko i Terezija Pap iz međimurskog Palovca već duže vrijeme nisu među živima - Vinko je preminuo još prije više od 5 desetljeća, dok je Terezija dočekala ovo stoljeće umrijevši s 94 godine - ali su iza sebe ostavili potomke.

Imali su 5 kćeri i 2 sina - kako je to nekoć bilo tako uobičajeno - a njihovi su se potomci razmiljeli po svijetu. Ipak nisu izgubii osjećaj zajedničkog podrijetla i nalaze se na obiteljskim druženjima svakih 5 godina. Ove godine njih 43 došlo je u prekrasni ali i nažalost praktički pusti Pokojec, u blizini Podruta. Od 7 djece Terezije i Vinka danas ih je živo troje - Zorka, Julka i 91-godišnji Vili - inače, Varaždinac - koji je, naravno bio najstariji sudionik ovog skupa. 

- Prošli put nas je bilo 60, a izabrali smo Pokojec jer je odlično mjesto na kojemu se može provesti cijeli dan. - izjavio nam je Vinkov i Terezijin unuk Damir Čerpinko. Pokojec je danas praktički pusto mjesto u kojemu živi - koliko nam je poznato - samo 2 starih ljudi. Ipak, planinarski dom koji se tamo nalazi privlači goste - a definitivno se radi o biseru našega kraja, s prekrasnim ambijentom. Šteta da još mnogi naši sugrađani nisu prepoznali ovo jedinstveno izletište. Obitelj Pap planira ponovni susret za 5 godina, mi im sa svoje strane želimo da ih tada bude još više.

Komentari