Riješen problem parkiranja za stanare u ulici Braće Radić

Objavljeno: 20.01.2011. 09:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Stanari u ulici Braće Radić moći će kupiti godišnje povlaštene karte za parkiranje po cijeni od tisuću kuna, koje će vrijediti na parkiranje na potezu od Trakošćanske do ulice Ratimira Hercega.

Na današnjem kolegiju gradonačelnika prihvaćen je prijedlog da se stanarima koji su početkom naplate parkiranja u ulici Braće Radić izgubili mogućnost besplatnog parkiranja, omogući kupnja povlaštene godišnje karte po cijeni od tisuću kuna.

Povlaštena godišnja karta vrijedit će za jedan automobil po kućanstvu. Prijedlog još mora odobriti i Gradsko vijeće, a to bi se moglo dogoditi tek na redovnoj sjednici u ožujku.

Kupnjom povlaštene godišnje karte stanari Ulice Braće Radić moći će se parkirati na jedno od mjesta u toj ulici koje je pod naplatom, no parkirno mjesto neće im biti osigurano, odnosno rezervirano.

>> Grad uvodi naplatu parkiranja u ulici Braće Radić

Podsjetimo, naplata parkiranja u ulici Braće Radić, od Trakošćanske do Ratimira Hercega, za 132 mjesta, te u Zagrebačkoj za 16 parkirališnih mjesta uvedena je s početkom izgradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu, gdje je zbog radova onemogućeno parkiranje na prostoru ispred Vame.

>> Naplata parkiranja tjera kupce iz centra grada
>> Početak naplate parkiranja uznemirio stanare

Uvođenje naplate izazvalo je burne reakcije među stanarima u ulicama Braće Radić i u Trakošćanskoj, jer su smatrali da imaju pravo na omogućeni parking uz zgrade u kojima žive.


Komentari